Supra dalekohledy
Seřadit podle Vzestupně Sestupně

Malé porro binokuláry - triedry 30-39 mm

Malý triedr Swarovski 8x30Malý triedr patřil do každé domácnosti, ještě dnes jich mnoho leží ve skříni po dědovi. Malé, nejběžnější rozměry 6x30 nebo 8x30 vzhledem k jejich vojenskému použití vyráběly snad všechny význmné optické továrny včetně české Meopty. Doba pokročila, s nimi i technologie a tak binokulární dalekohledy porro systému čili triedry jsou vytlačovány "pokrokovějšími", modernějšími lineárními (roof) konstrukcemi, využívající Schmidt-Pechanův nebo Abbe-König hranolvý systém.

Neoprávněně. Díky jednoduššímu optickému systému s méně odrazy a kratší cestou sklem = menším ztrátám jsou porro dalekohledy vyhledávány lidmi, až tolik nepodléhajícími modním trendům a upřednostňujícími kvalitu za rozumnou cenu (díky jednodušší technologii).

Porro systém - schemaMalé triedry jsou určeny především pro pozorování za dobrých světelných podmínek (sluneční svit), kdy dávají jasný a kontrastní obraz. Díky malé a mnohdy kompaktní velikosti jsou vděčnými společníky na výlety, na sportovní utkání, k moři atp. Porro systémy navíc disponují většinou širším zorným polem než jejich lineární kolegové.

V této kategorii má většina přístrojů centrální ostření a dioptrickou korekci na pravé oko buď objímkou pravého okuláru nebo děleným kroužkem centrálního ostření. V případě centrálního ostření dalekohled nemůže být vodotěsný, jsou tedy deklarované jako stékající vodě odolné (mrholení, déšť nebo sníh, nikoliv však potopení). Samozřejmostí jsou nosné popruhy na dalekohled a brašnu, brašna a mikrovláknová útěrka v základní výbavě.


Produkty nenalezeny

Novinky ze sekce

UPOZORNĚNÍ

Pondělí 18.4.

OTEVŘENO do 12 hodin

Návštěva archivu.

TELEFON

oddělení optiky a astrotechniky v době 10-12 a 13-17

 602 371 107

E-mail: info@dalekohledy.cz

PLNÝ SORTIMENT

Pro kompletní sortiment astrotechniky, nabízený společností SUPRA Praha, s.r.o. prosím použijte tento odkaz:

www.supra-dalekohledy.cz

dalekohled
0.26981306076